BLI MED OSS TIL NUTOPIA I ÅRETS KAMPANJE

Postet av Adam og Eva den 22. Aug 2023ADAM OG EVA KAMPANJE 2023. 

15. august lanserte vi vår nye kampanje nUtopia, på eventet Tech Factory under Oslo Runway. I årets kampanje har vi skapt en krysning mellom fotografi og AI generert kunst, som vi har laget i samarbeid med den norske motefotografen Fred Jonny og den kanadiske AI-kunstneren Marika D'Auteui (@illusorybeauty). Inspirasjonen til kampanjen fant vi i vårt eget arkiv! 

"Utgangspunktet for nUtopia var å hylle Adam og Eva sitt kampanjearkiv. I 50 år har Adam og Eva vært banebrytende og innovative.

Det å jobbe med en kombinasjon av AI generert kunst og fotografi åpner opp en ny verden av muligheter. Det er spennende å se hvor stor utvikling det har vært innen kunstig intelligens og hvordan dette utfordrer og påvirker kreative fagfelt."

- Eirik Thorsen, kreativ leder Adam og Eva

Du kan se Eirik snakke om kampanjen vår og hva AI betyr for den kreative bransjen på Tech Factory TALKS her! 

(Bilde lånt fra collectiveoslo.com)


FRA STUDIO TIL FERIDG RESULTAT

For å hedre vårt 50-årsjubileum tok vi et tilbakeblikk til alle tiår, siden Adam og Eva ble etablert i 1973. Vi hentet inspirasjon fra vårt kampanjearkivet og valgte et bilde fra hver epoke. På Adam og Eva Skole og Akademi har vi et galleri med utdrag fra alle kampanjer som har blitt laget siden vi ble etablert. Dette er en studie i stilutvikling, og til inspirasjon for både elevene på skolen og for alle som er på besøk.

(Kampanjegalleri, Adam og Eva skole og akademi)


Fotograf Fred Jonny fikk jobben med å gjenskape fotografiene i en ny drakt. Vi ønsket å ha med vår historie i alle ledd, derfor ble modellene ble klipt, farget og stylet av både våre erfarne akademiartister og nye kreative spirer fra vårt Talent Team. Frisørene laget nye versjoner av de tidstypiske frisyrene - med en moderne vri.


(Behind the scenes)

Fred Jonny sine fotografiene ble så smeltet sammen med modellene i Marika sitt surrealistisk og drømmende AI-univers. Virkeligheten ble blandet med fantasi. Slik ble nUtopia til - en verden der fortidens kreative utfoldelser er smeltet sammen med fremtidens teknologiske muligheter. 

Adam og Eva har siden 1973 omfavnet det som nytt og pulserende, og dette er en stor del av vår historie og identitet. Med nUtopia ønsker vi å gjenspeile våre verdier og vår retning for fremtiden. 

"AI og skjønnhetsbransjen er en spennende match, som helt sikkert vil gjøre seg gjeldende i fremtiden. Vi kaster oss med på den digitale bølgen og ønsker AI velkommen, ikke bare som teknologisk hjelpemiddel, men også som en estetisk sjanger"

- Sigrid Hesla Breie, markedsansvarlig Adam og Eva"


nUtopia 

2023 / 1970-tallet


"Jeg assosierer Adam og Eva med kreativitet og dyktige frisører»
– Juceline Santy, modell      
                                                 

 

Inspirasjon fra arkivet 1970-tallet:nUtopia
2023 / 1984


"Jeg går til Adam og Eva for å følge meg fresh og selvsikker."
- Benjamin Windborg, frilans danser / musikkartist


Inspirasjon fra arkivet 1984:nUtopia
2023 / 1990-tallet"Adam og Eva har alltid gått sine egen vei, og vært pionerer i sitt utrykk. Å bli formet av dette inkluderende, og edgy miljøet gav meg tidlig støtte til å stå i den jeg er i dag."
- Silvany Bricen, Beautyinfluencer


Inspirasjon fra arkiv 1990-tallet:nUtopia
2023 / 2000-tallet


"For meg betyr Adam og Eva hår, mote, kreativitet og orginalitet"
- Venus Risa-Dick, student

Inspirasjon fra arkivet, 2000-tallet:nUtopia
2023 / 2010-tallet


"For meg betyr Adam og Eva det gode samarbeidet mellom frisør og kunde."
- Jonas Furulund, danser


Inspirasjon fra arkivet, 2000-tallet:
nUtopia 
2023 / 2020-tallet


"Adam og Eva er trendy og flinke på teknisk vanskelige klipper, farger og styling. De har dyktige frisører som gir gode råd og fagkunnskap."
- Victoria Svane, modell

Inspirasjon fra arkivet, 2000-tallet:
                                                                        

PRODUKSJON
Kreativ leder: Eirik Thorsen
Produksjonsteam: Sigrid Hesla Breie - Adam og Eva. Hilde Pettersen Rejlin - Collective Oslo

Fotograf og regissør: Fred Jonny Produsent foto og film: Vegard Mordal Foto og film assistent: Joachim Sollerman Retusj: Ego Studio

Film klipp: iProduksjon                        

AI kunstner: Marika D ́Auteuil / B.agency

Hårteam: Daniel Steien, Ane Jønsrud Angel, Natalie Beckford, Ann-Christin Nilsen, Stian Lund Hernes, Christer Altenborn Vik

Sminke: Inger Lise Moa

Hår og sminke assistenter: Jonas Bakke, Oliwia Pszek                        

Modeller: Juceline Santy - Heartbreak Management, Benjamin Windborg, Silvany Bricen, Venus Risa-Dick, Jonas Furulund, Victoria Svane

Historiske bilder:
1. Foto: Per Sundal. Hår: Kirstin Arnesen. Modell: Lotte Schau Storvik)

2. Foto: Per Sundal. Modeller: Lennart og Gro

3. Foto: Camilla Åkrans. Hår: Cato Stenerud. Modell: Silvany Bricen

4. Foto: Michael Scultz. Modell: Hege Golf

5. Foto: Morten Qvale

6. Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency. Modell: Dorthe Bosse

                                                       
2 Kommentarer

HAIR´S HOW: HVORDAN FÅ BEACHLOOKEN

Postet av Adam og Eva den 16. Jun 2023

Få tips fra våre egne eksperter!

(Adam og Eva på flaske. Foto: Trine Hisdal / Tinagent)


Å oppnå en beachy look kan virke som en drøm for mange av oss. Det naturlige, avslappede utseendet er perfekt for sommeren og gir en følelse av frihet og letthet. Men hva om jeg fortalte deg at du kan få den beachy looken på flaske, samtidig som du beskytter håret mot varmeskader? Her får du to favoritter fremgangsmåter fra hårstylist og frisør Maria Skjønberg på Adam og Eva Glasmagasinet, som vil hjelpe deg med å oppnå akkurat det.


(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)


Saltvannsspray i håndkle tørt hår

Det første trikset Maria anbefaler er å påføre saltvannsspray i håndkle tørt hår. Dette vil gi håret tekstur og etterligne den naturlige følelsen av saltvann og bølger. Begynn med å spraye Sea Salt Texture Spray fra Adam og Eva på flaske jevnt over håret, og bruk deretter en kam, som for eksempel "Clean Wave" kammen fra Adam og Eva, for å gre gjennom håret. Legg hodet til siden og klem håret oppover mens du lar det lufttørke. Denne enkle teknikken vil bidra til å skape den ønskede teksturen og gi deg en naturlig beachy look.


(Adam og Eva kammen, Clean Wave. Laget av 100% resirkulert plast. I samarbeid med Norwegian Trash)


Saltvannsspray og føning for ekstra hold

Hvis du ønsker mer definerte bølger og ekstra hold, har Maria et annet triks for deg. Start med å påføre saltvannsspray i håndkle tørt hår på samme måte som tidligere beskrevet. Deretter bruker du en hårføner og føner håret til det er omtrent 80-90% tørt. Spray deretter et par pumper til med saltvannsprayen Sea Salt Texture Spreay fra Adam og Eva på flaske og bruk en fønbørste for å føne produktet inn i håret. Dette vil hjelpe til med å forme bølgene og gi en mer polert look. For å avslutte, bruk "Clean Wave" kammen fra Adam og Eva for å gre ut krøllene og skape en myk og naturlig beachy look.

Så der har du det! Med disse enkle triksene fra Maria Skjønberg kan du nå oppnå en fantastisk beachy look uten å måtte dra til stranden. Nå kan du nyte sommeren med stil!

Husk at du kan bestille time for styling i alle våre salonger, hos våre dyktige frisører. Du finner alle salongene her. Velkommen!


(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

HAIR´S HOW: FÅ PiPFEST LOOKEN!

Postet av Adam og Eva den 13. Jun 2023

ADAM OG EVA X COSTUME X PIKNIK I PARKEN

I helgen styler vi hår på festivaldeltagerne på byfestivalen Piknik i Parken! Der finner du oss i Costume sitt telt, fra kl.15:00 til 16:30. Der står våre stylister Natalie Beckford og Anna Vikersveen klare til å gi deg festivalhåret!

(Natalie Beckford / @bynataliebeckford / Adam og Eva Grunerløkka)

(Anna Vikersveen / @annaviksersveen / Adam og Eva Steen & Strøm)

Piknik i Parken er en av de mest populære festivalene i Oslo, og det er en begivenhet som samler musikkelskere, matentusiaster og festivaldeltakere fra hele landet. Festivalen har et variert program med et bredt spekter av artister og aktiviteter, og det er alltid en fantastisk atmosfære i parken.

Vår hårstylist og akademiartist Maya Stark har laget 4 looks til festivalen, som passer både for de som ønsker en bohemsk og naturlig stil, samt de som vil ha en mer leken og unik look.

Her kan du se looksene og hvordan du oppnår de!


PiPFEST LOOK 1 - BABY BRAIDS

(Foto: Maya Stark / @starkmaya / Adam og Eva Steen & Strøm)

For de som ønsker en søt og leken look, er BABY BRAIDS med babyfletter et godt valg. Her kan håret deles inn i små fletter, enten i luggen eller på sidene av hodet. Flettene skal ikke være for perfekte, men heller litt løse og ujevne. Blomster kan festes i flettene ved å "sy" dem frem og tilbake, og resten av håret kan styles enkelt og bohemsk med bruk av Thickening Spray fra Adam og Eva på flaske.

(Adam og Eva på flaske, Thickening Spray. Foto: Trine Hisdal / Tinagent)


PIPFEST LOOK 2 - FRENCH BRAID(Foto: Maya Stark / @starkmaya / Adam og Eva Steen & Strøm)

Denne looken er en klassisk FRENCH BRAID, enten med eller uten blomster. Her kan gjestene få en innbakt, løs fransk flette som gir en avslappet og feminin look. Med bruk av Thickening Spray og Sea Salt Spray fra Adam og Eva på flaske får håret tekstur og volum, og en liten sløyfe med lilla bånd kan brukes til å pynte opp og skjule strikken. Blomster kan også tilføyes for å gi en ekstra touch av sommer og festivalstemning.

PIPFEST LOOK 3 - BOHEMIAN BRAID(Foto: Maya Stark / @starkmaya / Adam og Eva Steen & Strøm)

For de som ønsker en mer romantisk og bohemsk look, er Look 4 med BOHEMIAN BRAID et flott alternativ. Her kan håret deles i to lave hestehaler som blir flettet sammen, og små blomster kan festes i flettene for å gi en ekstra sommerlig og bohemsk touch. Med bruk av Sea Salt Spray fra Adam og Eva på flaske får håret et naturlig og voluminøst utseende.

(Sea Salt Spray, Adam og Eva på flaske. Foto: Trine Hisdal / Tinagent)


PIPFEST LOOK 4 - BUBBLE BRAID

(Foto: Maya Stark / @starkmaya / Adam og Eva Steen & Strøm)

BUBBLE BRAIDs gir en moderne og leken look. Ved å feste strikker i håret på ulike nivåer og dra det ut, dannes "bobler" i fletta. Tynne silkebånd kan festes i enden av fletta for å gi en ekstra touch av eleganse. Resten av håret kan styles på samme måte som de andre lookene, med bruk av Thickening Spray og Sea Salt Spray fra Adam og Eva på flaske for tekstur og volum.


God festival, håper vi ses!

HAIR´S HOW: HVORFOR TRENGER ET BLEKET HÅR LILLA SHAMPOO?

Postet av Adam og Eva den 5. Jun 2023(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

HAIR'S HOW: Hvordan opprettholde en fin blond farge?

Blekede lokker kan gi oss en kul og edgy stil, men det er viktig å ta vare på dem for å opprettholde det ønskede utseendet. En nøkkelkomponent i hårets vedlikeholdsrutine for de som har bleket hår er lilla shampoo. Du lurer kanskje på hvorfor et bleket hår trenger denne spesielle typen shampoo? Her kan du lese forklaringen på dette, og hvorfor lilla shampoo er viktig for å bevare den vakre og ønskede blondfargen.

Vår kunnskap på flaske!

(Adam og Eva på flaske, BLONDE)


Lilla shampoo er et produkt som inneholder fiolette pigmenter, og er noe alle frisører bruker flittig for å oppnå rene og klare blondfarger. Har du et bleket hår, så er dette et must. Serien BLONDE fra vår egen hårpleieserie Adam og Eva på flaske er tilsatt slike pigmenter, i tillegg til grønn te og kamille som sørger for pleie, mykhet og glans. De lilla pigmentene motvirker uønskede gule toner som kan oppstå i bleket hår over tid, og ved å bruke denne shampooen jevnlig opprettholder du en kaldere og mer nøytral blondfarge.

Når håret blir bleket, fjernes våre naturlige pigmenter, og hårfargen blir slik lysere. Imidlertid føre til at de gjenværende pigmentene i håret blir mer synlige. Spesielt gule toner kan dukke opp etter hvert som bleket hår utsettes for sollys, stylingprodukter eller mineraler i vannet. Et helt hvit hår uten noen pigmenter er kun det håret som er bleket til det maksimale, derfor er det en fin balanse mellom et bleket hår og et helt ødelagt hår. Det er derfor veldig viktig å bruke gode produkter på et bleket hår.

Hvorfor skal du velge Adam og Eva på flaske? I utviklingen av hårpleieserien vår brukte vi våre egne frisører i prosessen. De testet produktene i flere runder for å sikre at produktene ble best mulig. I 50 år har vårt fokus vært kvalitet og godt håndverk, og dette ønsker vi også for våre produkter. Det var derfor en selvfølge å involvere de som kan det best, nemlig fagpersonene.  


(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

Hvordan virker BLONDE?

Prinsippet bak BLONDE shampooen er basert på fargeteorien. Lilla er motsatt farge til gul på fargesirkelen, og derfor nøytraliserer de hverandre. Når BLONDE shampoo påføres bleket hår, vil de lilla pigmentene nøytralisere de gule tonene ved å avbryte dem visuelt. Resultatet er en klarere, kaldere blondfarge. 

Riktig bruk av lilla shampoo:

For å oppnå de beste resultatene, er det viktig å bruke lilla shampoo riktig. BLONDE shampooen kan du bruke et par ganger i uken eller etter behov, avhengig av hvor uttalt de uønskede tonene er. Påfør shampooen jevnt i håret og la den virke i noen minutter før du skyller grundig.

Ved å bruke BLONDE serien som en del av din vanlige hårrutine, kan du opprettholde den vakre, friske og velpleide looken du ønsker for ditt blekede hår. Du kan lese mer om serien her!

Unngå overbruk:

Selv om lilla shampoo kan være svært effektivt for å nøytralisere uønskede toner, er det viktig å unngå overbruk. Bruk av BLONDE for ofte eller over en lengre periode kan føre til en overflødig lilla eller gråaktig farge i håret. Hvis du merker dette, kan du redusere bruken av shampooen eller prøve å blande den med en vanlig shampoo for å tone det ned. Til det anbefaler vi RECONSTRUCT serien som er en gjenoppbyggende og styrkende pleieserie, som vil gi ytterlig pleie og styrke til et bleket hår.

"Blonde shampo og Reconstruct maske en perfekt kombinasjon
for de som ønsker et kaldere og mykt hår."


- Christine, Stylist Adam og Eva Strømmen

(Foto: Trine Hisdal / Tinagent)

Du finner BLONDE og RECONSTRUCT til salgs i alle våre salonger i landet. Finn din nærmeste Adam og Eva salong her!


(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

VÅRE VINNERE AV ÅRETS FRISØR 2023

Postet av Adam og Eva den 2. Mai 2023

ÅRETS FRISØR 2023

Årets Frisør-prisutdeling er en av de mest prestisjefylte begivenhetene i den norske frisørbransjen. Hvert år samler prisutdelingen noen av de mest talentfulle frisørene fra hele landet for å feire deres arbeid og utmerkelser.

I årets prisutdeling var det mange utrolig talentfulle frisører som ble anerkjent for sitt arbeid. Vi var stolte over å ha hele 13 nominasjoner i 6 kategorier, og 4 vinnere. Her kan du se vinnerene og deres bidrag:

Alma Fasting Lyhus fra Adam og Eva Trondheim vant prisen for Årets Lærling. Dette er en utrolig prestasjon, og viser at Alma har et talent og en lidenskap for frisøryrket som er verdt å anerkjenne.
Foto: Sander Dybvik

Vår multikunstner fra Adam og Eva Grensen Daniel Steien vant prisen for Årets Frisør Herrekolleksjon. Her ser du hans bidrag:

Foto: Morten Skalstad

Adam og Eva Grensen/Grunerløkka vant den gjeve prisen for Årets Kreative Team. Dette er en lagpris som anerkjenner kreativiteten og samarbeidet som finner sted innad i et frisørteam. Her ser du deres bidrag:


Foto: Ignat Wig

Og sist, men ikke minst vant Adam og Eva Gruppes AS prisen for Årets frisørkonsern. Dette er en prestisjefylt pris som anerkjenner konsernets suksess og lederskap innenfor frisørbransjen, og det er en pris vi er utrolig stolte og ydmyke over å motta. 


Vi gratulerer alle vinnerne i alle kategorier, og gleder oss til neste prisfest!